Lässatsningen träffar pedagoger från skolorna i Eskilstuna och Torshälla!

Inför nästan ett fullsatt Contrast berättade vi om lässatsningen och presenterade oss som arbetar med lässatsningen. Ett 60-tal pedagoger och ett antal skolbibliotekspersonal, från såväl små som stora skolor, landsorts- och stadsskolor, kommunala och fristående skolor, kom för att få höra mer om lässatsningens uppdrag och få höra om de aktiviteter vi just nu erbjuder skolorna. Vi var också nyfikna på att höra vad de olika deltagarna tänker att lässatsningen kan stötta skolorna med.

De aktiviteter som vi erbjuder just nu är bokpresentation – för såväl elever som för pedagoger, boksamtal och att göra egna berättelser utifrån bilder. Vår intention är att alla ska få ta del av någon av de aktiviteter som erbjuds. De skolor och klasser som vi inte kommer att hinna med nu i vår kommer att få ta del av aktiviteterna under hösten.

Vad ansåg då deltagarna att lässatsningen bör vara med och stötta ute på skolorna? Fler förslag kom in, bland annat verkar det finnas ett stort behov av att få tillgång till nya böcker, böcker på olika språk, boksamtal och idéer på hur man kan arbeta med skönlitteratur, bokklubbar, med mera. Naturligtvis kommer vi att ta till oss alla idéer och diskutera vad vi kan göra.

Vi är mycket nöjda med eftermiddagen och ser fram mot att få samarbeta med de olika skolorna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s