Sommarlov + läsning= Sommarboken!

Här i Eskilstuna är det full fart på stadsbibliotekets barnavdelning. Det är mycket barn och föräldrar som är inne och lånar böcker. Många lånar för att de är med i vår sommarlovsaktivitet, sommarboken.

IMG_0320

Alla barn och ungdomar kan vara med. För att vara med ska man under sommarlovet läsa 6 stycken böcker och skriva vad man tycker om dem i vårt sommarbokshäfte. Du kan hämta sommarbokshäftet på biblioteket eller så kan du klicka här och själv skriva ut det:Sommarboken

Om man lämnar in häftet innan 31/8 så får man en bok i present av oss. De barn som är mellan 6-10 år får också en biljett till vår sommarboksfest när de lämnar in häftet. Sommarboksfesten arrangeras av oss i Lässatsningen och kommer äga rum på stadsbiblioteket lördagen den 5/9 kl. 14-16. På festen kommer författaren Dan Höjer och berättar om sina böcker. Vi kommer vara kvar på biblioteket efter det att det är stängt för allmänheten, då är biblioteket öppet bara för de som varit med i sommarboken! Sista timmen kommer clowner till biblioteket, vi kommer att pyssla och såklart bjuder vi på något litet gott till alla. Så ni som har barn i er närhet påminn gärna om sommarboken så att vi blir många som är med på sommarboksfesten!

Hoppas att ni alla får en skön sommar med mycket läsning!

IMG_0317

/Linda

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s