Härliga sommar!

                             barn och mamma läser

Parkfestival
Under 4 dagar är det festival i Eskilstuna, Eskilstuna Parkfestival, med fokus på musik, kultur och miljösmarta upplevelser. Loppan finns med under fredagen och lördagen på Parkfestivalen (http://eskilstuna.nu/gora/evenemang/barndag-med-loppan). Loppan är en ideell förening som arbetar för att ge barnen i Eskilstuna en möjlighet att uppleva bra och engagerande scenkonst på hemmaplan.
Naturligtvis vill lässatsningen också vara med under dessa barndagar. Vi lånade Bubblantältet, och Bubblandockteatern av länsbiblioteket i Sörmland (information om Bubblan hittar du här och i ett tidigare inlägg här på bloggen kan du läsa om när lässatsningen lånade Bubblan, klicka här). Tillsammans med Loppan ställde vi upp tältet mitt på Störmsholmen bland lummiga träd i gröngräset. Naturligtvis hade vi även böcker med oss!
Det fina Bubblantältet syns verkligen och passade perfekt i gröngräset bland barn och clowner. Solen sken och det var varmt, precis så där skönt som det ska vara på sommaren!

Mamma läser med sitt barn

Mamma läser med sitt barn

Långa Farbrorn besökte Bubblantältet

Långa Farbrorn besökte Bubblantältet

 

Barn leker och berättar med hjälp av dockteatern

Barn leker och berättar med hjälp av dockteatern

Fristadstorget i Eskilstuna
På Eskilstuna ombyggda torg mitt i staden, ”Fristadstorget”, händer det aktiviteter hela sommaren. Bland annat bad Eskilstuna kommuns koordinator för Fristadstorget Ann Segelborg och kulturutvecklare Bosse Lundqvist stadsbiblioteket och lässatsningen om böcker att ha på Fristadstorget, både för stora och små. Självklart fick de det! Många kommer till torget. Torgvärdarna berätta att många stannar till, tittar i böckerna och en hel del sätter sig med barnen och läser en stund. Kul tycker vi i Lässatsningen att böckerna används!

bok och fötter          bokvagn

//Helena

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s