Boktipsarlunch

boktipsarlunchSå har terminen för skolpersonalen börjat. Eleverna kommer till skolan måndag den 24 augusti. I år har det varit ett långt sommarlov, längre än vad det brukar vara. Vi i lässatsningen tyckte det skulle vara roligt att få bjuda in personal som arbetar med förskoleklass och åk 1 på bokprat och få tipsa om nya böcker. Sagt och gjort! Vi bjöd in till en kombinerad lättlunch och boktips. Under sommaren har vi läst, läst och läst, förberett och gjort urvalen noga. Vi fick in 76 anmälningar! Så roligt att så många ville höra oss boktipsa!
boktipsarlunchSå onsdagen den 19 augusti fylldes Contrast av glada solbrända människor. Besticken slamrade mot porslinet. Vi i lästeamet var lite pirriga.
boktipsarlunch

Först berättade Christina och Margareta om ”Läslust via bilderboken”, därefter gav Camilla tips på bra högläsningsböcker. Många av de böcker Camilla tipsar om som högläsningsböcker har hon ”prövat” på sin 7-åriga dotter. Efter Camilla gav Helena tips på böcker som barnen kan läsa själva. Från böcker med text som är kort och enkel till böcker med mer text, många lättlästa kapitelböcker har Helena läst under sommaren för att känna till årets utgivning. Margerata, som är väl insatt i bilderböckernas värld, gav tips på härliga bilderböcker, där hon också visade bilder från de böcker hon tipsade om via projektor så att alla skulle ha en chans att se bilderna. Christina, som också är bibliotekarie för Lagersbergsskolan, har lång erfarenhet att arbeta med förskoleklass och åk1, tipsade om högläsningsbok, bok för barnen att läsa själv och två bilderböcker. Summa summarum av boktipsarlunchen: Vilken lyckad lunch! Många kom fram efteråt och tackade för en god lunch och bra boktips.

Vad vi i lästeamet tar med oss efter denna dag, är att vi måste hitta en bättre form för sådana här arrangemang, så att alla som vill kan komma. Eftersom det var så många som anmält sig, och eftersom de fick lagad mat kunde vi inte säga ja till de som ville anmäla sig efter sista anmälningsdagen. Det är aldrig roligt att säga nej!

För dig som är nyfiken på vilka böcker vi tipsade om, här är listan på böckerna.
Klicka här → Bokprat för pedagoger 2015

//Camilla, Christina, Helena & Margareta, Lässatsningen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s